Potatoes with minced meat \ صينية البطاطس باللحم المفروم

Thursday 5 February 2015


كيفكم ياحلوات



زمان عن تدوينات الطبخ والأكل ، اليوم حتكون التدوينه عن صينيه مرا سهله و لزيزه ... واهم شي سريعه في التحضير.



هي صينية البطاطس باللحم المفروم




المقادير


ثمانية بطاطس كبير

كريمة طبخ

ملح

فلفل ابيض

زيت

صحن لحم مفروم (حوالي نصف كيلو)

بصلتين مفرومه

ملعقة صغيرة ثوم مهروس

ملعقة صغيره ملح صيني

ملعقة كبيره بهارات الكفته

نصف ملعقة صغيره (كزبرة ناشفة مطحونه – كمون)

شوية فلفل اسود

جبنه بارميزان

جبنه موزريلا




الطريقة


 اسلقي البطاطس كلها ( عشان تسرعي عملية السلق قطعي البطاطس لاتحطيها بكبرها )

بعد ماانسلقت اهرسيها بملعقة الهرس و اثناء الهرس اضيفي الملح و الفلفل الابيض ( ممكن استبداله بالاسود ) و حطي عليها الكريمه بالتدريج الين توصلي للتجانس المطلوب .. اذا تحبي البطاطس المهروسة مرا ناعمه حتضيفي كتير و ولو تحبيها خشنه تضيفي شويه كريمة . و بعد ماتخلصي مزج البطاطس ذوقيها عشان تتاكدي انه الملح مزبوط .


بالنسبة لخليط المفروم

حطي شوية زيت في القدر و بعدها البصل قلبيه الين يذبل ،اضيفي الثوم قلبيه شوية ،اضيفي المفروم قلبيه الين يتغير لونه .

اضيفي البهارات :

ملعقة صغيره ملح صيني
ملعقة كبيره بهارات الكفته
نصف ملعقة صغيره (كزبرة ناشفة مطحونه – كمون)
شوية فلفل اسود
ملح

قلبي المفروم كويس و بعدين غطي القدر الى ان يستوي .

جيبي صينيه الفرن و ابداي اعملي زي طبقات ، الطبقة الاولى نصف كميه البطاطس المهروسه



الطبقة التانية خليط المفروم



الطبقة الثالثة باقي كمية البطاطس المهروسة



الطبقة الاخيره ، رشة جبن بارميزان و جبن موزريلا .




حطي الصينية في الفرن و حمريها من فوق و تقدم بالعافية .




مرا لزيزه انصحكم تجربوها ، ولاتنسوا ترسلولي تطبيقاتكم على انستقرام.



بالعافية يارب و نشوفكم على خير في التدوينة القادمة




1 comment:

  1. جوعتيني يا شيخه شكلي بقوم اسويها :D
    شكلها لذيييذ <3

    ReplyDelete

تسعدني تعليقاتكم أو استفساراتكم :-)

Top